Korte verhalen

Vanaf  2009 houd ik me bezig met schrijven van korte verhalen. Momenteel richt ik me vooral op historische verhalen  maar zo nu en dan maak ik ook een uitstapje naar fantasy of science fiction. Mijn verhalen kenmerken zich door een vlotte vertelstijl en een goede afloop (een enkele uitzondering daargelaten). Als de lezer na het lezen van een van mijn schrijfsels een glimlach op het gezicht heeft, is mijn missie geslaagd.

Op mijn verhalenplatform Verhalen uit het Verleden staan gratis te lezen historische verhalen. Ik hoop hiermee jong en oud te laten genieten van de vele bijzondere gebeurtenissen en personen die de geschiedenis rijk is.

Diverse van mijn verhalen zijn gepubliceerd in verzamelbundels. In januari  2021 is mijn eerste historische jeugdverhaal De Tempel van Amon uitgekomen als Vlaams Filmpje bij uitgeverij Averbode. Tevens ben ik columnist voor het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen.

Fantasy liefhebbers kunnen de vier onderstaande verhalen gratis downloaden.

Fotomoment

Tim is erg in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst voor zijn verzameling oude camera’s. Als de secretaresse op zijn werk een foto van Tim neemt met de oude camera, is dat de eerste in een reeks van wel heel bijzondere foto’s. Dit verhaal behaalde de vierde plaats bij de wedstrijd Fantastels (2014).

Lees dit verhaal nu gratis via jouw favoriete e-book platform.

Passie uit het verleden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leert Eveline wat liefde is. Een liefde die zo krachtig is, dat Rosalie, een jonge vrouw in onze huidige tijd, er op een onverwachte manier mee wordt geconfronteerd.  Dit verhaal behaalde de tweede plaats bij de wedstrijd Fantastels (2012).

Lees dit verhaal nu gratis via jouw favoriete e-book platform.

Steenbeschermster

Tijdens het jaarlijkse ritueel voor de Cireara, beschermsters van de staande stenen, zal de grote zus van Sila een buitengewoon offer brengen. Als tijdens het ritueel een aanval van de geelharen plaatsvindt, komt de toekomst van Sila’s mensen en de staande stenen in groot gevaar.

Lees dit verhaal nu gratis via jouw favoriete e-book platform.

Olifantentranen

Na twintig jaar komt Ekaja terug in haar geboortedorp, een plek waar mensen en olifanten vredig samen leven. Getergd door beelden uit haar verleden probeert ze haar wetenschappelijke missie ten uitvoer te brengen.
Lees dit verhaal nu gratis via jouw favoriete e-book platform.

Verhalen in het Oude Egypte

Een van mijn favoriete perioden uit de geschiedenis is het Oude Egypte. Voor liefhebbers van deze periode heb ik vijf gratis te lezen verhalen beschikbaar.

In dienst van de farao - De neven Djedi en Sabaf reizen samen af naar Gizeh, in het Egypte van 2580 voor Christus, om te gaan bouwen aan de piramide van farao Chaefra. Wat begint als een jongensdroom, dreigt te eindigen in een grote teleurstelling.

Een koninklijke opdracht - Met het aantreden van koning Achnaton en zijn koningin Nefertiti is er veel veranderd in Egypte. Er mag nog maar één god worden vereerd, er wordt een nieuwe hoofdstad gebouwd, en de koning heeft bijzondere ideeën over de kunst. De opperbeeldhouwer van de koning, Thoetmosis, moet zich staande houden in deze woelige tijden als hij de opdracht krijgt de perfecte beeltenis van Nefertiti te creëren.

Het teken van Anubis - Afero is dolgelukkig als hij slaagt voor zijn examen als balsemer. Voortaan mag hij de lichamen van de rijksten van Egypte klaarmaken voor hun reis na de dood. Dan verschijnt er een afschuwelijk voorteken van de god Anubis en komt Afero's toekomst in groot gevaar.

 Breekbaar  - De jonge bediende Bakmut heeft de eer de pasgeboren zoon van haar meester en meesteres te mogen verzorgen. Het kleine mannetje blijft echter onophoudelijk huilen. Wat is er met hem aan de hand? 

De Apis  - Er is een stiertje geboren dat alle kenmerken heeft van de heilige Apis stier. Een heugelijke gebeurtenis maar niet iedereen is blij met dit nieuws. Als Merab, de verzorger van het stiertje, een verontrustende waarschuwing krijgt, zet hij alles op alles om het dier veilig te laten opgroeien, maar is het voldoende?

Biografie

Ergens in 2009 wilde ik iets origineels doen met een stapeltje foto's. Een idee vormde zich. Ik zou een verhaal gaan schrijven over ridders, magie en romantiek en dat illustreren met de foto's van kastelen, donkere bossen en fantasy evenementen. Ik begon met schrijven en al snel telde het verhaal vele malen meer bladzijden dan dat ik foto's had. Ik schreef door en ben nooit meer opgehouden.

Een hernieuwde kennismaking met het tijdschrift Pure Fantasy zorgde voor een nieuwe schrijfimpuls. Ik wilde daarin gepubliceerd worden! Op het nippertje is dat gelukt. Mijn verhaal "Verborgen Kracht" staat in het laatste nummer (28) van dit fantastische tijdschrift.

Om mijn schrijfkunsten verder te ontwikkelen volgde ik diverse schrijfworkshops, o.a. bij Tais Teng en Thomas Olde Heuvelt. Daarnaast doe ik mee aan schrijfwedstrijden, waar ik regelmatig een top 10 positie behaal.  Voor de schrijfwedstrijd Trek Sagae 2017 mocht ik zitting nemen in de jury.

In 2016 heb ik voor het eerst een historisch kortverhaal geschreven waar geen fantastisch element in voorkwam. Dit beviel erg goed en ik combineer nu het schrijven van fantasy verhalen met historische verhalen. Het schrijven van historische verhalen heeft wel een nadeel... Mijn boekenkast barst uit zijn voegen door alle aangeschafte boeken over uiteenlopende historische perioden :).

Eind 2022 heb ik de mogelijkheid gekregen om schrijven te combineren met mijn andere hobby,  poppenhuizen en miniaturen. Ik ben columnist voor het tijdschrijft Poppenhuizen en Miniaturen wat tweemaandelijks verschijnt. Meer weten over mijn miniatuurhobby? Klik dan hier.