Kleine werelden

Eigen werelden creëren is iets wat ik heel graag doe. Ik ben er mee begonnen op papier en heb sindsdien vele korte verhalen geschreven in de genres fantasy en geschiedenis. Dat ik vroeger of later de miniatuurhobby zou ontdekken, was dus onvermijdelijk. Hiermee zet je je hersenspinsels immers niet alleen op papier maar maak je ze zichtbaar en tastbaar. In het klein uiteraard, maar dat maakt het alleen maar leuker!

Inmiddels heb ik 4 kijkkamers die zo goed als af zijn (een miniatuurkamer is immers nooit écht klaar), een marktkraam voor kerst, en een poppenhuis van 4 verdiepingen waar nog volop aan gewerkt wordt. Een impressie van mijn miniaturen staat hieronder. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken maar ben ook een frequent bezoeker van miniatuurbeurzen.

Mijn poppenhuis is niet zomaar een poppenhuis. Nee, zeker niet, dit is Hotel Alletijd, een veilige haven voor magische wezens uit alle werelddelen en tijden. Violet, lange tijd de enige mens in Hotel Alletijd, is bezig met een spannend boek over hoe de jonge Jasmine in het hotel verzeild raakt en spannende avonturen beleeft. Ze hoopt dat het ooit gepubliceerd zal worden... 

Kijkkamers

Hieronder een impressie van mijn vier kijkkamers. Ze zijn op maat gemaakt voor de bekende boekenkast van de geel met blauwe woonwinkel. De kamer met het rode behang is ingericht als een traditionele Victoriaanse poppenhuiskamer. De kamer met het groene behang behoort aan een Victoriaanse onderzoekster die gek is op de natuur en is geïnspireerd door Beatrix Potter. De beige kamer is mijn antiekwinkel waar ik alle miniatuurspulletjes kwijt kan waar ik (voorlopig) geen andere plek voor heb. Als laatste volgt mijn heksenwinkel, waar Skelly het skelet de toekomst voorspelt en Heka de boosaardige heks haar waren probeert te slijten.

Tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen

Sinds december 2022 ben ik columnist voor het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen. Een droom die uitkomt. De twee dingen die ik het liefst doe, schrijven en bezig zijn met miniaturen, met elkaar combineren!

Iedereen die bezig is met de miniatuurhobby of overweegt dat te gaan doen, kan ik dit tijdschrift van harte aanbevelen!

Poppenhuizen en Miniaturen