Verhalen uit het Verleden

Op Verhalen uit het Verleden verschijnen spannende verhalen gebaseerd op historische gebeurtenissen en personen. Regelmatig wordt er een nieuw kort verhaal van auteur Iris Versluis geplaatst dat gratis te lezen is. Met een korte historische achtergrond wordt het verhaal in de juiste context geplaatst en feit van fictie onderscheiden.

Nonnen en geuzen

Weert, 1566. De beeldenstorm raast over Nederland. De jonge non Bernardine maakt zich grote zorgen. Er zijn mannen in de stad gesignaleerd die komen stormen. Kan ze haar klooster en medezusters behoeden voor de vernielingen en het brute geweld? 

Lees het verhaal gratis op Smashwords.

Jane

Steventon, 1783. Leer in dit verhaal een verrassende kant kennen van de jonge Jane Austen.

Verschijnt 26 juli!

Over Verhalen uit het Verleden

Verhalen uit het Verleden is opgericht door Iris Versluis. Tevens is zij de auteur van de geplaatste verhalen.

Verhalen uit het Verleden heeft als doel om jong en oud te laten genieten van de vele bijzondere gebeurtenissen en personen die de geschiedenis rijk is. Verhalen kunnen de geschiedenis tot leven wekken en veranderen droge feitjes in boeiende gebeurtenissen.

Regelmatig wordt er een nieuw verhaal geplaatst dat tevens voorzien is van  een korte historische achtergrond. Met deze achtergrond wordt het verhaal in de juiste context geplaatst en feit van fictie onderscheiden.

Toegankelijkheid is belangrijk voor Verhalen uit het Verleden. Zowel toegankelijkheid van de geschiedenis maar ook van de verhalen zelf. Alle verhalen en de historische achtergronden zijn daarom gratis beschikbaar. Dit is ook de reden waarom Smashwords als publicatieplatform is gekozen. Dit platform biedt de lezer de mogelijkheid om het verhaal in het geprefereerde formaat te lezen. Alle verhalen zijn in verzorgde maar begrijpelijke taal geschreven zodat ook jongere en minder ervaren lezers ervan kunnen genieten.

Blijf op de hoogte: