Verhalen uit het Verleden

Op Verhalen uit het Verleden verschijnen spannende verhalen gebaseerd op historische gebeurtenissen en personen. Regelmatig wordt er een nieuw kort verhaal van auteur Iris Versluis geplaatst dat gratis te lezen is. Met een korte historische achtergrond wordt het verhaal in de juiste context geplaatst en feit van fictie onderscheiden.

Nonnen en geuzen

Weert, 1566. De beeldenstorm raast over Nederland. De jonge non Bernardine maakt zich grote zorgen. Er zijn mannen in de stad gesignaleerd die komen stormen. Kan ze haar klooster en medezusters behoeden voor de vernielingen en het brute geweld? 

Lees het verhaal gratis op Smashwords.

Jane

Steventon, 1783. Leer in dit verhaal een verrassende kant kennen van de jonge Jane Austen. Het is een koude, donkere nacht als Jane’s broer Francis haar uit bed komt halen voor een avontuur. Jane stemt enthousiast in maar als Francis onthult wat ze gaan doen is het nog maar de vraag of het wel een geslaagde dag gaat worden.

Lees het verhaal gratis op Smashwords.

De ijsbreker

Amsterdam, 1763. Bijtende kou heeft Amsterdam in haar greep. Het ijs in de grachten en Amstel is zo dik dat de waterschuiten niet meer kunnen uitvaren om schoon drinkwater te halen. In deze barre omstandigheden is Pieter wanhopig op zoek naar werk om het al duurder wordende water te kunnen betalen. Lukt het hem op zijn gezin in leven te houden?

Lees het verhaal gratis op Smashwords.

Breekbaar

Oude Egytpe, 921 v.Chr. Er heerst grote vreugde in het huis van Nekhtamin als zijn vrouw een prachtige jongen ter wereld brengt. Bediende Bakmut heeft de eer om de kleine Ptahmes te verzorgen. Al snel slaat het geluk om in verdriet als het kleine mannetje onophoudelijk blijft huilen. Wat is er met hem aan de hand? 

Lees het verhaal gratis op Smashwords.

Charlotte

Reis mee met Charlotte Brönte naar de kostschool Roe Head waar ze belangrijke lessen leert die haar latere schrijverschap zullen beïnvloeden.

Verschijnt 6 december!

Over Verhalen uit het Verleden

Verhalen uit het Verleden is opgericht door Iris Versluis. Tevens is zij de auteur van de geplaatste verhalen.

Verhalen uit het Verleden heeft als doel om jong en oud te laten genieten van de vele bijzondere gebeurtenissen en personen die de geschiedenis rijk is. Verhalen kunnen de geschiedenis tot leven wekken en veranderen droge feitjes in boeiende gebeurtenissen.

Regelmatig wordt er een nieuw verhaal geplaatst dat tevens voorzien is van  een korte historische achtergrond. Met deze achtergrond wordt het verhaal in de juiste context geplaatst en feit van fictie onderscheiden.

Toegankelijkheid is belangrijk voor Verhalen uit het Verleden. Zowel toegankelijkheid van de geschiedenis maar ook van de verhalen zelf. Alle verhalen en de historische achtergronden zijn daarom gratis beschikbaar. Dit is ook de reden waarom Smashwords als publicatieplatform is gekozen. Dit platform biedt de lezer de mogelijkheid om het verhaal in het geprefereerde formaat te lezen. Alle verhalen zijn in verzorgde maar begrijpelijke taal geschreven zodat ook jongere en minder ervaren lezers ervan kunnen genieten.

Blijf op de hoogte: